Bier #33 ‘Man overboord’ Chaos is vandaag weer aan het bottelen geslagen. Uiteraard moest eerst het dek en onderhevige flessen van een fikse reiniging voorzien worden. Maar er staat nu dan ook een blinkende hoeveelheid gevulde flessen op de kade. Nog even geduld voor de nagisting.
Valentijnsactie
Valentijnsdag. De dag waarop de liefde gedeeld wordt met een onbekende. Chaosbieren weet al lang dat delen vreugde brengt. Daarop hebben we een facbook actie gestart om ons in een reactie laten weten wie er volgens jou een heerlijke doos vol chocolade van De Koning verdiend heeft. Wij zorgen wij ervoor dat die speciale iemand het ook krijgt. Op Valentijnsdag maken we bekend wie de gelukkige is.
DAVO Kloonwedstrijd #4

Chaosbieren doet dit jaar weer mee met de Kloonwedstrijd van Davo Dit keer om de ‘Roadtrip’ van DAVO zo goed mogelijk na te maken.
De brouwdag was een wilde rit vol chaos en plezier. Onze joyride zit in het gistingsvat.
Een klein wonder was het wel want de weg was lang en gevaarlijk. Tel daarbij op onze stuurmanskunst en
roekeloosheid en je weet het! Precies op tijd de handrem aangetrokken en slippend voor de afgrond gestopt.
Vooruit een klein dansje op roxette die nog altijd uit de speakers schalt.
Op zondag 10 mei is valt het oordeel van de brouwers van DAVO. Wij hebben er al vast weer zin in.
DAVO Kloonwedstrijd #3

Chaosbieren doet dit jaar weer mee met de Kloonwedstrijd van Davo Dit keer om de ‘Roadtrip’ van DAVO zo goed mogelijk na te maken.
Natuurlijk blijft dit voor Chaosbieren een Dat zit in onze natuur. Maar we maken veel goed met onze tomeloze energie, passie en plezier in brouwen. Gaat het dit jaar lukken om dichterbij het origineel te komen. We zullen het zien. Krijgen we net zo’n mooi bier als vorig jaar met de ‘Come unDONe’. Wij gaan er vanuit dat deze beter wordt. Jawel de lat ligt hoog. 08 februari gaat de brander aan en maken we de start aan onze versie van de Roadtrip. ‘JOYRIDE’!
Op zondag 10 mei is valt het oordeel van de brouwers van DAVO. Wij hebben er al vast weer zin in.
Homebrew Goodness: 33 Man Overboord: Belgische Dubbel
Bier #33 ‘Man overboord’ Drie weken hebben we verscholen gelegen in onze duistere kajuitjes, broedend, zwetend, op een nieuw recept.
Tijd genoeg gehad dus om ook te bedenken dat we ons nog nooit aan een Belgische dubbel hebben gewaagd. Dat is raar merken de brouwers op. Maar geen man overboord. Dat kunnen we recht zetten. ‘Man Overboord’ een donkerkleurige Belgische dubbel. De vergisting is gestart.
Homebrew Goodness: 30 Eternal Darkeness: Mild Chocolate IPA
Ja mensen bier #30 ‘Eternal Darkeness’ is klaar. Een Milde Chocolate IPA. Het is weer een fantastish bier geworden maar niet wat we in gedachten hadden. Het heeft dus nog wat schaafwerk nodig. De chocolade mag meer naar boven te komen en we denken aan wat andere hopsoorten. Desondanks proosten we graag met dit bier en we hebben nog wat staan.
Homebrew Goodness: 32 Dragons Drool: Russian Imperial Stout

Bier #32 ‘Dragons Drool’ Na een lange dag brouwen zit de essentie van de draak in het vat. De vergisting is op gang en van deze verwachten we niets minder dan het vuur aan onze schenen om geest van de alcohol voor te blijven. Speciaalbier voor speciale mensen.
Homebrew Goodness: 31 Corrupte EVA: Belgian Strong Ale
Bier #31 ‘Corrupte EVA’ zit in de fles. Nog 5 weken wachten en dan weten we het resultaat. We verwachten natuurlijk dat ook Corrupte EVA weer een geweldig bier wordt met fruitige tonen en lichte bitterheid.
Homebrew Goodness: 29 Burned to Cinders: Export Stout
Ondertussen zit Bier #28 ‘Paint me Red’ in de fles. Het is nu geduld hebben en wachten op de uitkomst. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Bier #29 een Gitzwarte stout staat alweer te lageren op een gemoedelijke 22 graden. ‘Burned to Cinders’. Diverse mouten voor de tonen waaronder een verscheidenheid aan donkere mouten en havervlokken voor de hazyness. Drie hop soorten moeten het aroma en de bitterheid gaan verzorgen. We zijn gespannen.
Homebrew Goodness: 28 Paint me Red: Irish red ale
Bier #28 Op verzoek van de gastbrouwer. Een Irish red. Niet een al te ingewikkeld recept met verschillende mouten voor de smaak en kleur. Dat laatste was nog wel even puzzelen om binnen de waardes van de Irish red te blijven en toch een mooie mix van de mouten te krijgen. De hoofdvergisting is inmiddels klaar en de lagering fase gestart.