Geplaatst op

Sickly Sweet: Vanilla Milkshake-IPA

Onze eerste Milkshake-IPA. Gebrouwen in twee batches. Één met Amerrican Ale gist en één met Londen ale III gist. Onze voorkeur gaat sterk naar de Londen Ale. Een zeer geslaagde Milkshake. Al zeggen we het zelf. Veel vanille, gelagerd op witte chocolade en Massa’s aan hop. Het gehele proces was het spannend wat er uit zou komen. Wij zijn dik tevreden met het het resultaat. Deze maken we zeker nog een keer. Misschien wel een Choco Milkshake!

Geplaatst op

Het was een mooie zomer. De herfst wordt beter.

We zijn druk geweest. Wat hebben we veel gebrouwen. Inmiddels zit bier 27 in het vat.

van de ‘Wiejese Weizen’ naar de ‘Vodnik’ Een heerlijk fris pils. Door naar ‘Phooca’ onze Irish Stout. Opgevolgd door ons Eindejaarsbier ‘Apocalypse 2019’ een zware Russian Iperial Stout. Vandaar weer door naar de ‘First Born’ onze kruidige tripel.

Deze hebben we een twee batches gemaakt. Eén met korrelgist en één met vloeibaar gist. We gaan voor de korrelgist. Die komt beter uit de test. Lovende kritieken bij onze testers. Daarna een blond bier ‘Peculiar Blond’ en Eigenaardig is ie zeker geworden. Ook in deze heeft de korrelgist het weer gewonnen. Deze moet nog een test ronde doorstaan. Wij zijn er alvast blij mee.

Vandaar door naar ‘Sickly Sweet’ een Milkshake New England I.P.A. Staat nog na te gisten op de fles maar we hebben hoge verwachtingen. Afgelopen zondag is ‘So Sorry’ gebotteld. Dit had een Weizen moeten worden maar ondergetekende heeft, Choatisch als hij is, de verkeerde mouten gebruikt. Die vlieger ging dus niet meer op. Het is een Saison geworden.

En als laatste om de herfst mee in te luiden dan wel af te sluiten. ‘Heather’s Autumn Tree’ een American Amber met Maple Syrup als toevoeging. Staat nog te lageren dus ook daar nog geen conclusies over de smaak.

Geplaatst op

DAVO kloon wedstrijd #2 (Come unDONe)

12 mei was de dag van de wedstrijd. Een mooie dag. Veel gesproken met medebrouwers en veel geleerd. Biersommelier Arvid Bergström was ingevlogen om de bieren (11 in totaal) te keuren. Ondertussen werden wij getrakteerd op een aantal proefbieren, een hapje en een rondleiding door de brouwerij van DAVO.

De spanning werd steeds hoger. Maken we een kans? wordt onze “Come unDONe” serieus genomen? of wordt het uitgespuugd en worden wij voor het leven geroyeerd?

Uiteindelijk het verlossende antwoord. Alle bieren waren goed van kleur, geur en smaak. Mochten ze te koop zijn, de Sommelier zou zou ze nogmaals willen drinken. Voor ons een groot compliment. De bevestiging dat we een mooi bier hebben neer gezet. en daar deden we het voor.

Dan de grote vraag. Hebben we gewonnen? Zaten we in de top 3? Nee. Uiteraard niet. Onze “Come unDONe” zat niet in de buurt van DAVO’s “the DON”. Dat wisten we al en een podium plek was  daarmee al een illusie. En de top drie zat inderdaad heel dicht bij dat origineel. (Ja we konden ze zelf ook nog proeven.)
Wat restte was een hele mooie dag, praten met collega brouwers, tips uitwisselen en vooral ook complimenten ontvangen voor ons bier en ons ontwerp van het etiket.

Geplaatst op

Homebrew Goodness: 16 Wiejese Weizen – Een donkerblonde del van Wijhese grond.

Ja zeker, nog een wedstrijd in de buurt. Grand Café Zuijdt te Zwolle heeft haar tweede editie  van het bierproevement.

Chaos brouwers konden de drang niet weerstaan om hier hun versie van een Weizen neer te zetten. Een mooi zomers tarwebier met een zurige afdronk. “Nur vom besten” gebrouwen. Heerlijk voor de zomerse dagen.

25 mei rond de klok van zes valt het oordeel. Wij vinden de spanning nu al niet meer te houden.

Geplaatst op

Homebrew Goodness: 11 – come unDONe R.I.S. whisky infused

Chaos Brouwers doen mee met de Clone wedstrijd van Davo om hun De DON na te maken.

Voor ons als chaos brouwers betekende dat een ware uitdaging. Begonnen met een Russian Imperial Stout (R.I.S.) te brouwen. Veel gerst, chocolade, koffie en vanille toegevoegd. Hierdoor een mooi, zwaar en dik bier gekregen. Daarna in verschillende batches verschillende hoeveelheden whisky toegevoegd. Wat zegt u, Op eiken gerijpt? Waarom ook niet. Toen maar wachten. Komt het goed? En ja het kwam goed. Een bier Chaos waardig. Is het de DON? Nee, zeker niet. Is het smaakvol. Dat zeker! Vandaar dat Chaos Brouwers de naam come unDONe aan dit bier heeft gegeven. Teveel van dit en je ziel ontrafelt.

12 mei is het zover. Dan valt het oordeel van de brouwers van DAVO. Wij knijpen onze billen nog maar even samen.