Geplaatst op

Het was een mooie zomer. De herfst wordt beter.

We zijn druk geweest. Wat hebben we veel gebrouwen. Inmiddels zit bier 27 in het vat.

van de ‘Wiejese Weizen’ naar de ‘Vodnik’ Een heerlijk fris pils. Door naar ‘Phooca’ onze Irish Stout. Opgevolgd door ons Eindejaarsbier ‘Apocalypse 2019’ een zware Russian Iperial Stout. Vandaar weer door naar de ‘First Born’ onze kruidige tripel.

Deze hebben we een twee batches gemaakt. Eén met korrelgist en één met vloeibaar gist. We gaan voor de korrelgist. Die komt beter uit de test. Lovende kritieken bij onze testers. Daarna een blond bier ‘Peculiar Blond’ en Eigenaardig is ie zeker geworden. Ook in deze heeft de korrelgist het weer gewonnen. Deze moet nog een test ronde doorstaan. Wij zijn er alvast blij mee.

Vandaar door naar ‘Sickly Sweet’ een Milkshake New England I.P.A. Staat nog na te gisten op de fles maar we hebben hoge verwachtingen. Afgelopen zondag is ‘So Sorry’ gebotteld. Dit had een Weizen moeten worden maar ondergetekende heeft, Choatisch als hij is, de verkeerde mouten gebruikt. Die vlieger ging dus niet meer op. Het is een Saison geworden.

En als laatste om de herfst mee in te luiden dan wel af te sluiten. ‘Heather’s Autumn Tree’ een American Amber met Maple Syrup als toevoeging. Staat nog te lageren dus ook daar nog geen conclusies over de smaak.