Geplaatst op

DAVO kloon wedstrijd #2 (Come unDONe)

12 mei was de dag van de wedstrijd. Een mooie dag. Veel gesproken met medebrouwers en veel geleerd. Biersommelier Arvid Bergström was ingevlogen om de bieren (11 in totaal) te keuren. Ondertussen werden wij getrakteerd op een aantal proefbieren, een hapje en een rondleiding door de brouwerij van DAVO.

De spanning werd steeds hoger. Maken we een kans? wordt onze “Come unDONe” serieus genomen? of wordt het uitgespuugd en worden wij voor het leven geroyeerd?

Uiteindelijk het verlossende antwoord. Alle bieren waren goed van kleur, geur en smaak. Mochten ze te koop zijn, de Sommelier zou zou ze nogmaals willen drinken. Voor ons een groot compliment. De bevestiging dat we een mooi bier hebben neer gezet. en daar deden we het voor.

Dan de grote vraag. Hebben we gewonnen? Zaten we in de top 3? Nee. Uiteraard niet. Onze “Come unDONe” zat niet in de buurt van DAVO’s “the DON”. Dat wisten we al en een podium plek was  daarmee al een illusie. En de top drie zat inderdaad heel dicht bij dat origineel. (Ja we konden ze zelf ook nog proeven.)
Wat restte was een hele mooie dag, praten met collega brouwers, tips uitwisselen en vooral ook complimenten ontvangen voor ons bier en ons ontwerp van het etiket.