Bieren

Chaos veroorzaakt veel lekkers.

Volop verkrijgbaar in de webshop zijn:

Niet te koop maar wel te brouwen.

Helaas komt niet al ons bier in de winkel. Het zouden er teveel zijn en daar hebben de middelen niet voor. Maar Lekker zijn ze wel. Dus ben je een beetje handig met brouwen, of wil je dat zijn (en kom op dat wil toch iedereen?) Grijp dan je kans. Wat moet je er voor doen. Gewoon: bij elk bier komt een download button voor het recept. Let op! Houd bij elk recept rekening met 8L spoelwater. Dat komt er dus nog bij. Laat ons weten hoe het is geworden. Vinden we leuk.

2021

I DRINK AND I KNOW THINGS (Lager Pale)

Treurig is het lot van hen die weten. De druk van al die kennis kan voor sommigen te veel worden. Liever wil je sommige zaken niet weten. Wegkwijnen in vergetelheid. Bier lijkt dan een goede oplossing. Dat is het natuurlijk niet. Eenmaal nuchter komt de donkere drukkende wolk van kennis weer terug en moet je weer opnieuw beginnen. Geen goed idee. daar krijg je andere problemen van. Geniet van je bier. Maar zorg ook voor jezelf.
Alc 5% EBC 21 EBU 26

2020

APOCALYPS 2020 (R.I.S. Jaarstuk 2020)

Ieder jaar is het tijd om de vijfde ruiter van de apocalyps te eren. Ronnie Soak a.k.a. Chaos. Alweer een Russian Imperial Stout die de alomvattende duisternis van chaos zo voortreffelijk weerspiegeld. Zwaar, zwart en onheilspellend. Het einde der tijden heeft dit jaar een zoetere afdronk gekregen en dat is ook wat wat waard. Al weten wij niet wat.
Alc 8.1% EBC 264 EBU 59

BERRIED IN DARKNESS (Chocolate Raspberry tart NEIPA)

Soms heb je gewoon zin in taart. Chocolade-frambozen is een van onze favorieten.. Helaas zijn wij slechte bakkers. Gelukkig betere brouwers. En zo zag onze Berried Darkness het, euh… licht.
Alc 6.2% EBC 116 EBU 49

BERRIED IN DARKNESS (Chocolate Raspberry Pie Milkstout)

Soms heb je gewoon zin in taart. Chocolade-frambozen is een van onze favorieten. Helaas zijn wij slechte bakkers. Gelukkig betere brouwers. En zo zag onze Berried in Darkness Raspberry Pie het, euh… licht.
Alc 7% EBC 165 EBU 36

BERRIED IN DARKNESS (Chocolate Blueberry Pie Milkstout)

Soms heb je gewoon zin in taart. Chocolade-bosbessen is een van onze favorieten. Helaas zijn wij slechte bakkers. Gelukkig betere brouwers. En zo zag onze Berried in Darkness Blueberry Pie het, euh… licht.
Alc 7% EBC 165 EBU 36

BRIGHT LIGHT, BRIGHT LIGHT (Alcohol arme overhopped Larger)

Doet het pijn? Heel even maar. Soms is het beter om niet teveel alcohol binnen te krijgen. Met Bright light, Bright light krijg je daar weer een kans voor. Pak die kans dan ook eens aan. Je weet dat het beter voor je is.
Alc 0.5% EBC 27 EBU 35

CITROENKWAST (Fizzy Pilsener)

Even dippen in het citroensap, kwasten door het glas en afvullen met je favoriete drankje. Dat is de citroenkwast. Hebben wij meteen die lol van het zelf kwasten voor je verpest door een kant en klare citroenkwast in de fles te stoppen. Jij mag het nog wel steeds zelf open maken, inschenken en opdrinken. Bofkont die je er bent.
Alc 4.5% EBC 15 EBU 22

DRAGONS DROOL (Russian Imperial Stout)

Speciaal bier speciaal voor een ander. En als die ander dan gek is op Dungeons & Dragons, Fantasy Wargaming en Imperial Stouts, dan is het bier en de naam snel gevonden. Dragons Drool Gitzwart Gevaarlijk bier. Had je er een gewild? Sorry ze zijn op.
Alc 10.7% EBC 158 EBU 50Brew my own

EVENT HORIZON (Quadrupel)

Een waarnemingshorizon of gebeurtenissenhorizon is in de kosmologie de grens van waarachter materie of licht een bepaald ander punt niet meer kan bereiken. Een waarnemingshorizon is relatief en kan zich voor verschillende waarnemers op verschillende plaatsen bevinden. Ja, we zijn je kwijt hé. Geeft niks, wij zijn ook maar simpele bierbrouwers. Onze Event Horizon is een stuk makkelijker te verteren. Mocht je er een gekregen hebben. Cheers! Oh, pas op voor de oerknal.
Alc 6.7% EBC 95 EBU 29Brew my own

HORNS OF CHAOS (Dubbelbok)

Is het alweer herfst? Nou hup dan kom op met de regen, kom op met die wind. Laat ons afzien op de fiets, straf ons met die striemende natte wind en bladeren. Eenmaal thuis weten we dat daar de Horns of Chaos op ons wacht. Verwamend tot op het bot. En na al dat afzien hebben we dat wel verdiend.
Alc 8% EBC 87 EBU 36Brew my own

I’M SO COLD AND BORED (R.I.S.)

Het leven voor de dood is eenzaam en verdrietig. Maar eeuwigheid is nog vervelender. We leren het in de Hemel boven berlijn. Het leven biedt zoveel meer wetend dat het eindig is. Genieten van de kleine dingen de ontberingen ten spijt. Het leven is de moeite waard zeker met een Russian Imperial stout het vuur weer doet oplaaien en je botten verwarmd.
Alc 9% EBC 255 EBU 88Brew my own

I LOVE THE SMELL OF MANGO IN THE MORNIG (Mango Weizen)

I love the smell of mango in the morning. Weet je, dit bier is meer dan 12 dagen gebombardeerd met mango, Toen het klaar was, gingen we kijken. We vonden niks terug, helemaal niets. De geur, weet je hoe mango ruitk? De hele lagertank. Het rook naar… Overwinning.
Alc 5% EBC 14 EBU 14Brew my own

IN SPACE NO ONE CAN HEAR YOU SCREAM (R.I.S.)

De ruimte is groot, Heel erg groot. Verschrikkelijk onvoorstelbaar groot. Astronauten gaan ondanks dat toch naar dat groote niks toe. Nieuwe ontdekkers, helden, geen gevaar te groot. Zwevend door de zwarte leegte die het universum heet. Met niks meer dan hun ruimtepak. Drijf niet ver weg. Blijf bij je schip. De ruimte is niet vriendelijk en de ruimte hoort niemand je schreeuw om hulp.
Alc 10% EBC 189 EBU 84Brew my own

JOYRIDE (Tripel. Inzending voor DAVO’s kloon wedstrijd 2020)

Is het legaal? Zeker niet. Is het strafbaar? Wij denken van wel. Is het leuk? Eerlijk gezegd geen idee. Niemand van ons heeft het ooit gedaan, we kunnen je hier dus niet over adviseren. Nou, we adviseren je eigenlijk om het niet te doen. Onze kloon dan? Naar onze bescheiden mening: Perfectie ten top. Vooruit een beetje hoger in de alcohol. Maar ja we hebben al een Tripel. Wat moet je er met twee.
Alc 9% EBC 18 EBU 28Brew my own

WHAT’S FOR DESSERT(Pastry Stout)

De meest gehoorde vraag na het nuttigen van een overdadige maaltlijd. Wat is het toetje? Dat is onze pastry stout. vloeibare Crème brûlée. Nog even nagloeien op een avond die eigenlijk al niet beter kon.
Alc 7.5% EBC 86 EBU 55Brew my own

2019

APOCALYPS 2019 (R.I.S. Jaarstuk 2019)

Ieder jaar is het tijd om de vijfde ruiter van de apocalyps te eren. Ronnie Soak a.ka. Chaos. Natuurlijk een Russian Imperial Stout die de alomvattende duisternis van chaos zo voortreffelijk weerspiegeld. Zwaar, zwart en onheilspellend. Het einde der tijden heeft dit jaar een bitterzoete afdronk. Maar met zijn 10.6% heb je daar morgen pas last van.
Alc 10.5% EBC 481 EBU 80Brew my own

BURNED TO CINDERS (Export Stout)

Agressief brouwen is ons ons niet vreemd en soms moet de fik er in. vanuit de kale, nog nagloeiende, asvlaktes verrijst iets moois. Een gitzwarte Stout, gebrouwen met de donkerste mouten en laag in de hop. Perfectie in stout. Ongerept en dorstlessend. Prima met die cheeseburger van je.
Alc 7.5% EBC 225 EBU 43Brew my own

CORRUPTE EVA (Belgian Strong Ale)

Laten we eerlijk zijn, de zondeval was voor niemand leuk. Nu niet met al dat gewelles-nietes maar Toen al helemaal niet. Kom je net een beetje bij zinnen, word je direct je huis uit gezet. Het waren harde tijden. Zeker niet ter ere van dit alles hebben de Chaos brouwers een prachtig mooi biertje gemaakt. Ter overpeinzing. Ja dat is het. Ter overpeinzing van de zondeval.
Alc 8.8% EBC 111 EBU 28Brew my own

ETERNAL DARKNESS (Chocolate Milkshake IPA)

Dus je voelt je te goed voor IPA’s? Wij dagen je uit om weg te zakken in Eternal Darkness. Magnum, Cascade en Citra zijn je nieuwe vrienden die je zijdezacht strelen. En vrienden hebben is fijn dus waarom zou je dat niet willen. Kom ook naar de Dark side.
Alc 6.5% EBC 74 EBU 59Brew my own

HEATHERS AUTUMN TREE (American Amber met maple syrup)

De herfst doet rare dingen met een mens, melancholie en weemoed zijn de ergste. Geen nood de brouwers van Chaos bieren hebben het antwoord op je zorgen. Heather’s Autumn Tree, een amberkleurig bier met de zoetheid van ahorn. Kijk dat is troost. Dat is nou net wat je nodig hebt om deze herfst weer door te komen. Toe steek het haardvuur maar vast aan.
Alc 6.1% EBC 40 EBU 39Brew my own

PECULIAR BLOND (een hoppige Blonde)

Is het een ode aan al die te gekke blondines? Welnee man! Dit is gewoon te gek blond bier. We hebben alleen massa’s aan Amarillo hop in gedaan. Zo. Schrijf dat maar bij op je kaartje. Amarillo is de bom. Dat weet deze lekkere maar verbitterde blondine nu ook. Alle seinen staan op rood en toch blijven we terugkomen. Smekend om meer. Wat moet je dan als je verliefd bent?
Alc 7.8% EBC 12 EBU 27Brew my own

PHOOCA (Irish Stout)

Net als je denkt dat je echt verloren bent is er licht in de duisternis, want de Phooca is duister als de kille, koude nacht, met een EBC van 135 en bitter als chocolade. Niet alle duisternis hoeft zwaar te zijn. Phooca met slechts 4% is je licht die door die duisternis heen leidt.
Alc 4% EBC 135 EBU 41Brew my own

SICKLY SWEET (Milshake NEIPA)

Gek op IPA? Neem dan deze NEIPA! Overhopped met Sorachi Ace en Raiku. En dan bedoelen we ook echt overhopped. Tarwe en haver laten de mistwolken optrekken, binnen geen tijd ben je de weg volledig kwijt, maar wat kan jou het schelen. Je zat toch al niet achter het stuur Jij zit heerlijk te genieten van jou Sickly Sweet. Goed gedaan hoor. Dat doen wij ook.
Alc 6.7% EBC 13 EBU 39Brew my own

SO SORRY (Saison)

So Sorry is helemaal niet moeilijk om te zeggen. En reken maar dat je er geen spijt van krijgt. Dit is het bier dat jou laat opstaan. Waarmee je staat voor je acties. Als jij So Sorry wilt zeggen dan doe je dat. En dat is geweldig. Net als het bier dat je in je in hand houdt. Ben je aan het BBQ’en en zijn de steaks verbrand? So sorry. Gelukkig is er nog voldoende slalade en stokbrood en daar smaakt het ook prima bij.
Alc 7.7% EBC 33 EBU 18Brew my own

VODNIK (Pilsner)

Aan de pilsdrinkers, en die lust jij vast ook wel, hebben de chaosbrouwers ook gedacht. Wij sluiten niemand buiten, Vodnik is ongefilterd en heeft de troebelheid die je alleen krijgt door met een stok in poel helder water te roeren. Alle goede wat op de bodem ligt zit er weer doorheen. Een snufje caramout zorgt net dat beetje extra. En toch drink je pils. Dat is toch wat je wilde?
Alc 5.5% EBC 11 EBU 33Brew my own

WIEJESE WEIZEN (Hefeweizen. Inzending bierwedstrijd Grand Café Zuijdt te Zwolle)

Had je nou echt weer een weizen met bananensmaak willen hebben? Ga weg joh, die heb je al genoeg gehad. Wiejese Weizen smaakt daarom ook helemaal niet naar banaan. Dit bier is vol romig, mistig en met licht-zurige afdronk. Het perfecte volwassen weizenbier waar je er nog een van wilt en waarom ook niet.
Alc 5.6% EBC 27 EBU 16Brew my own

2018

COME UNdonE (R.I.S. Whiskey infused. Inzending voor DAVO’s kloon wedstrijd 2019)

Als ik zou was zou ik serieus overwegen vanavond niet meer de deur uit te gaan. Post ook maar niets meer, morgen heb je daar waarschijnlijk spijt van. Come unDONe ontrafelt je bewustzijn, met een beetje pech zit je straks snotterend in een hoekje je levenskeuzes te overpeinzen. Gelukkig heb je nog wel de heerlijke complexe smaken van chocolade, koffie vanille en whiskey met vleug laurier in je mond. Ja Soms overmant een bier je totaal.
Alc 13% EBC 1245 EBU 33Brew my own